torsdag 31 januari 2013

Operation

Idag var jag och Malte till Jakobsberg för att besöka öron/näsa/hals läkaren. Han var så duktig och läkaren konstaterade snabbt att där fanns en jättestor polyp i näsan och att Maltes halsmandlar är väldigt stora.

Så nu är han inbokad för operation den 22 Mars. Jag vet inte om jag känner mig lättad eller mest jätterädd... Visst det är en rutinoperation som görs flera gånger i veckan, men  han ska ju sövas!

Polypen skrapar man bort och halsmandlarna kommer att behandlas med laser, man kommer inte att ta bort hela utan göra den normalstor så det ingreppet är inte lika stort men han kommer ha ont efteråt. En vecka hemma är vad som gäller då!

Det kommer bli skönt för Malte att slippa sin täppta näsa, snarkandet på nätterna och hans nasala/grötiga ljud när han pratar, men vägen dit innebär ju flera dagar med smärta! Hoppas han blir lite glad över att han får äta hur mycket glass som helst...

Usch ja, det är ett tag kvar men det kommer bli jättebra!! (försöker övertyga mig själv)

Kram

3 kommentarer:

  1. Det kommer säkert gå jättebra. Jag har opererat polyperna, när jag var fyra år och de ville operera mina halsmandlar när jag var lite äldre, men jag vägrade. Hade hört så många skräckhistorier om hur ont det gjorde efter. Så det där med laser låter ju toppen. en vecaks smärta mot att må bättre resten av livet.
    Och sövningen kommer säkert gå jättebra, de gör ju det dagligen, söver barn alltså.

    SvaraRadera
  2. Hej tjejen
    Trista gjorde dem op för ngt år sedan. De bästa som vi gjort.... Hon är typ aldrig sjuk mer.. De går rätt smidigt..... De gör ej så ont efter...är de akkis ni skall op på? Dem är grymma där..

    Kram catta

    SvaraRadera
  3. Nu känns det lite bättre.
    Catta - Operationen kommer att göras i Nacka, hos en specialist som inte gjort annat i 15 år så man borde nog vara lugn! Men det är sövningen jag tycker känns jobbigast + att han kommer ha ont och att jag inte kan hjälpa honom då, mer än att vara där för honom.

    Som mamma vill man ju inte att de ska ha ont, men som du sa Fia. Ev vecka med smärta mot ett liv utan andningsbesvär...

    Kram

    SvaraRadera